227865529
Jakość
Wiemy jak ważnym elementem każdej mieszanki smakowej są ekstrakty przypraw, dlatego przywiązujemy ogromna wagę do jakości surowców potrzebnych do ich produkcji. To pozwala nam w znacznym stopniu wyostrzyć walory sensoryczne naszych produktów oraz zapewnić stałą powtarzalność i trwałość produktu finalnego.
Doświadczony zespół
Każda partia wyprodukowanego ekstraktu jest przez nas skrupulatnie kontrolowana. Cały nasz zespół dba o to, aby wyroby będące również półproduktami spełniały wszelkie wymagania jakościowe.
Gwarantujemy najwyższej klasy produkty i zapewniamy ich wysoką jakość
Joanna Retlikowska,
Specjalista do spraw jakości
Jakość
Naszym celem jest wytwarzanie produktów o najwyższym standardzie jakości, dlatego od lat współpracujemy z zatwierdzonymi dostawcami surowców, dla których pojęcie jakości jest tak samo ważne jak dla nas. Wynikiem stosowania przez nas dobrych gatunkowo przypraw i ziół są produkty o bogatym smaku i intensywnym aromacie.
Badania
Stawiamy na jakość i pragniemy aby nasze produkty były bezpieczne, dlatego nasz wykwalifikowany personel każdego dnia przeprowadza analizy sensoryczne zarówno surowców jak i produktów gotowych. Zdobyte przez lata doświadczenie w tej dziedzinie pozwala nam precyzyjnie dokonywać właściwej oceny dostawców oraz produktów jakie oferują. To daje nam pewność, że nasze wyroby spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów.
NATURALNE EKSTRAKTY
Żadna kuchnia bez nich nie istnieje – naturalne przyprawy wysoko cenione w zasadzie od samego zarania sztuki kulinarnej, są w stanie znacząco podnieść smak i jakość potraw. Cenione ze względu na swoje działanie lecznicze – koper, majeranek czy kminek nie tylko stanowią wspaniałe uzupełnienie dań, ale także dobroczynnie wpływają na działanie organizmu. Wiemy o tym dobrze, dlatego starannie dobieramy je do naszych produktów, tak, aby uzyskać jak najlepszy efekt. Klienci niezmiennie od lat powierzają nam produkcję, albowiem wysoko cenią mieszankę naszych przypraw, pozyskiwanych zawsze od sprawdzonych dystrybutorów i z najlepszych źródeł.
Gwarantowana jakość
Ważnym elementem rynku spożywczego i suplementów diety są naturalnie otrzymywane ekstrakty, dlatego przywiązujemy ogromna wagę do jakości surowców potrzebnych do ich produkcji. Nasz proces produkcyjny zapewnia powtarzalność i jakość produktu finalnego.
Badania
Stawiamy na jakość i pragniemy aby nasze produkty były bezpieczne, dlatego nasz wykwalifikowany personel każdego dnia przeprowadza badania i analizy. Zdobyte przez lata doświadczenie w tej dziedzinie pozwala nam precyzyjnie dokonywać właściwej aplikacji naszych ekstraktów. To daje nam pewność, że nasze produkty spełnią oczekiwania rynku.
DODATKI FUNKCJONALNE
W Prowanie wytwarzamy także mieszanki funkcjonalne, które pełnią rozmaite funkcje w wyrobach gotowych począwszy od nadawania tekstury poprzez kształtowanie odpowiedniej barwy, a kończywszy na wydłużaniu trwałości. I tak w naszej ofercie znajdują się:
Solanki nastrzykowe i zalewowe – to zarówno kompletne mieszanki przeznaczone do produktów o różnych poziomach uwodnień, jak i solanki „clean label” bez dodatków „E”.
W tej grupie znajduje się cała gama produktów o różnorodnych i dopasowanych do Państwa potrzeb własciwościach. W zależności od zadanych parametrów tworzymy produkty
„szyte na miarę”, których zadaniem jest podniesienie wydajności, wytworzenie odpowiedniej tekstury, kruchości, smakowitości oraz stabilizacja barwy gotowych wyrobów.
W naszym portfolio produktowym znajdują się solanki dedykowane zarówno do wyrobów drobiowych, wieprzowych jak i wołowych.
Środki wydłużające trwałość – to kombinacje różnych dodatków o działaniu bakteriostatycznym umożliwiające wydłużenie terminu przydatności produktów mięsnych poprzez hamowanie wzrostu drobnoustrojów. Nie zmieniają smaku produktów. Są odpowiednie do zastosowania w każdym rodzaju wędlin. Dostępne również w wersji nie zawierającej dodatków E.
Środki emulgujące – stosowane głównie w wyrobach podrobowych typu pasztety, wątrobianki. To środki powierzchniowo czynne, które poprzez stabilizację farszów mięsnych pozwalają otrzymać produkt o właściwej konsystencji. Dodatkowo zwiększają smarowność pasztetów i past oraz ułatwiają emulgowanie tłuszczu.
Dodatki barwiące – to środki biorące udział w wytworzeniu pożądanej, różowej barwy mięsa oraz poprawiające atrakcyjność wizualną produktów.
Dodatki wspomagające kutrowanie – kompletne mieszanki wykorzystywane do produkcji wyrobów homogenizowanych, nadające im właściwą konsystencję i wybarwienie.
Zawierają środki wiążące i stabilizujące emulsje. Poprawiają wiązanie wody i emulgowanie tłuszczu.
Dodatki funkcjonalne singlowe – białka sojowe, białka kolagenowe, białka wieprzowe typu hemoglobina, krwinki, plazma krwi, karageny, błonniki, fosforany, przeciwutleniacze.
Jakość
Podobnie jak w przypadku pozostałych surowców, dodatki funkcjonalne także kupujemy od certyfikowanych dostawców na całym świecie. To gwarantuje nam otrzymanie wyrobów o stabilnej funkcjonalności i powtarzalnych najwyższych parametrach jakościowych.
Doświadczony zespół
Nasz doświadczony zespół R&D ciągle bierze udział w opracowywaniu produktów wysokiej jakości, zorientowanych na korzyści kontrahentów i spełniających ich specyficzne wymagania. Proponujemy również produkty, które uwzględniają nasze autorskie pomysły, gdyż nieustannie dążymy do wzbogacania rynku w wyjątkowe wyroby o ciekawej formie i smaku.
BAKALIE
Uwielbiane przez wszystkich, tak dzieci jak i dorosłych, suszone owoce z południowych krańców świata, są doskonałą przekąską, a także źródłem cennych witamin i mikroelementów. Migdały, wszelkie odmiany orzechów, a także rodzynki, suszone owoce, jak śliwki czy ananas stanowią także wspaniały dodatek do rozmaitych potraw. Przekonajcie się, jak smaczne potrafią być bakalie!
Gwarantowana jakość
Naszym celem jest wytwarzanie produktów o najwyższym standardzie jakości, dlatego od lat współpracujemy z zatwierdzonymi dostawcami, dla których pojęcie jakości jest tak samo ważne jak dla nas. Kupujemy tylko najwyższej jakości bakalie z całego świata.
Doświadczony zespół
Nasz doświadczony zespół R&D tworzy receptury produktów spożywczych, w których znajdują zastosowanie bakalie. Dodatek bakalii tworzy wartość dodaną do zdrowych produktów. Proponujemy produkty, które uwzględniają nasze autorskie pomysły, gdyż nieustannie dążymy do wzbogacania rynku w wyjątkowe wyroby o ciekawej formie i smaku.
MARYNATY I PULPY
Wiele osób nie wyobraża sobie ulubionego dnia nie tylko bez przypraw, ale i bez marynaty. W Prowanie wytwarzamy je na miejscu i jesteśmy w stanie stworzyć na życzenie klienta dowolny ich smak. Mało który dodatek tak wzbogaca smak dania jak właśnie marynata. Te z rodzaju wodno-olejowych z dodatkiem naturalnych przypraw, są gęste, nie spływają, ładnie się zapiekają, nie przypalają się podczas pieczenia. Mają wyrazisty smak i aromat oraz bardzo ładną barwę. Nadają się do rożnych rodzajów mięs. Z kolei marynaty suche, czyli w proszku, aplikujemy na sucho lub łączymy z olejem i w ten sposób otrzymujemy marynatę mokrą. Także i one posiadają różnorodne smaki – od śródziemnomorskiego, poprzez barbecue, do orientalnych. Zawierają bukiet naturalnych przypraw, są łatwe w przechowywaniu. Produkujemy także pulpy o różnorodnych smakach – wszystkie przeznaczone są jako wkładki do mięs, mogą być gotowymi nadzieniami, mogą wzbogacać sosy, marynaty, dania mięsne, a także wegetariańskie.
Jakość
Stabilność mikrobiologiczna produktów płynnych lub produkowanych z użyciem wrażliwych surowców jakimi są warzywa wymaga od nas staranności i przywiązywania wagi do zachowania wysokiej higieny podczas produkcji.
Doświadczony zespół
Opracowujemy receptury produktów grillowych z udziałem marynat oraz receptury innowacyjnych wyrobów z zastosowaniem pulp warzywnych. Dzięki temu poszerzamy rynek wyrobów z sektora convenience food, dań wegetariańskich czy wegańskich.