DODATKI FUNKCJONALNE


NAJBARDZIEJ NATURALNE SMAKI DLA TWOICH PRODUKTÓW

Dodatki funkcjonalne
Przyprawy i zioła
Ekstrakty przypraw
Naturalne ekstrakty
Bakalie
Marynaty i pulpy
Dodatki funkcjonalne

DODATKI FUNKCJONALNE

W Prowanie wytwarzamy także mieszanki funkcjonalne, które pełnią rozmaite funkcje w wyrobach gotowych począwszy od nadawania tekstury poprzez kształtowanie odpowiedniej barwy, a kończywszy na wydłużaniu trwałości. I tak w naszej ofercie znajdują się:

 

Solanki nastrzykowe i zalewowe – to zarówno kompletne mieszanki przeznaczone do produktów o różnych poziomach uwodnień, jak i solanki „clean label” bez dodatków „E”. 
W tej grupie znajduje się cała gama produktów o różnorodnych i dopasowanych do Państwa potrzeb własciwościach. W zależności od zadanych parametrów tworzymy produkty 
„szyte na miarę”, których zadaniem jest podniesienie wydajności, wytworzenie odpowiedniej tekstury, kruchości, smakowitości oraz stabilizacja barwy gotowych wyrobów. 
W naszym portfolio produktowym znajdują się solanki dedykowane zarówno do wyrobów drobiowych, wieprzowych jak i wołowych.

 

Środki wydłużające trwałość – to kombinacje różnych dodatków o działaniu bakteriostatycznym umożliwiające wydłużenie terminu przydatności produktów mięsnych poprzez hamowanie wzrostu drobnoustrojów. Nie zmieniają smaku produktów. Są odpowiednie do zastosowania w każdym rodzaju wędlin. Dostępne również w wersji nie zawierającej dodatków E. 

 

Środki emulgujące – stosowane głównie w wyrobach podrobowych typu pasztety, wątrobianki. To środki powierzchniowo czynne, które poprzez stabilizację farszów mięsnych pozwalają otrzymać produkt o właściwej konsystencji. Dodatkowo zwiększają smarowność pasztetów i past oraz ułatwiają emulgowanie tłuszczu.  

 

Dodatki barwiące – to środki biorące udział w wytworzeniu pożądanej, różowej barwy mięsa oraz poprawiające atrakcyjność wizualną produktów.

 

Dodatki wspomagające kutrowanie – kompletne mieszanki wykorzystywane do produkcji wyrobów homogenizowanych, nadające im właściwą konsystencję i wybarwienie. 
Zawierają środki wiążące i stabilizujące emulsje. Poprawiają wiązanie wody i emulgowanie tłuszczu. 


Dodatki funkcjonalne singlowe – białka sojowe, białka kolagenowe, białka wieprzowe typu hemoglobina, krwinki, plazma krwi, karageny, błonniki, fosforany, przeciwutleniacze.

High Quality Guarantee

 

Ecce. Vae, grandis bromium! Armarium de altus ionicis tormento, locus urbs! Cum nix congregabo, omnes abactores experientia peritus, camerarius


Qualified Team

 

Ecce. Vae, grandis bromium! Armarium de altus ionicis tormento, locus urbs! Cum nix congregabo, omnes abactores experientia peritus, camerarius

Gwarantujemy najwyższej klasy produkty i zapewniamy ich wysoką jakość

 

Joanna Retlikowska,

Specjalista do spraw jakości

Przyprawy i zioła
Ekstrakty przypraw
Naturalne ekstrakty
Bakalie
Marynaty i pulpy